Sofie Haagen

Med en stemme, der sammenlignes med ‘sort fløjl’ og roses for sin karakteristiske klang og fleksibilitet, etablerer Sophie Haagen sig allerede som en mezzosopran, der er værd at holde øje med på begge sider af Atlanten.

Sophie studerede sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, både på bachelor- og kandidatniveau, hvorefter hun blev optaget på Det Kongelige Teaters Operaakademi for at uddanne sig som solist. Sophie har afsluttet sine studier her i 2021. Hun studerede også på Eastman School of Music ved University of Rochester, New York, og på School of the Aspen Music Festival i Colorado.

I oktober 2019 modtog Sophie førstepris sammen med pianisten Elias Holm ved Copenhagen Lied Duo Competition. Hun er en erfaren oratoriesanger, koncertperformer og recitalist. Hendes årlige optrædener på Copenhagen Opera Festival har givet hende værdifuld erfaring inden for samtidsmusik samt dybdegående og stedsspecifikke forestillinger.

Sophie har deltaget i mesterklasser med anerkendte sangere, pianister og vokaltrænere, herunder Matthew Rose, Gregory Lamar, Bo Skovhus, Michael Eliasen, Andreas Haefliger og Anne Sophie von Otter. I New York arbejdede hun sammen med dirigenten Benton Hess og instruktøren Steven Daigle, og i Aspen med Edward Berkeley.

Hun vil snart udvide sit samarbejde med Den Kongelige Danske Opera, Copenhagen Phil, Aarhus Symfoniorkester samt Copenhagen Opera Festival.

Hun vandt Léonie Sonning Talent Prize 2021 og modtager et stipendium for lovende sangere ved The International Association of Richard Wagner Societies Bayreuth 2023.